Cultuuroptimisten 2020

Logo Leef. Cultuuroptimisten. Voor alle cultuurverenigingen en cultuuroptimisten uit Deurne. Samen staan we sterk en bereiken we nog meer!

Inleiding

De Cultuuroptimisten bijeenkomsten zijn inspiratie avonden voor cultuurverenigingen, mensen betrokken bij cultuur in Deurne en geïnteresseerden.

Iedere bijeenkomst heeft een ander onderwerp dat centraal staat. Heb je suggesties voor een thema dat je graag met anderen zou willen bespreken, laat het dan weten via maartje@muziekschoolmusicas.nl.

De data van de Cultuuroptimisten in 2020:

 • Woensdag 22 januari
 • Dinsdag 30 juni (digitaal)
 • Dinsdag 8 september
 • Oktober

In 2020 gaan we telkens op bezoek bij een andere locatie.
De avond start om 19:30 uur en het programma duurt tot 21:00 uur, daarna is er natuurlijk tijd om met elkaar in gesprek te komen.

Aanbod

Woensdag 22 januari
19:30-21:00 uur       Cultuuroptimisten - Thema: Jongeren

Locatie: Café de Honingpot op het Rijtven (Helmondseweg 144, Deurne)

Deze avond zijn er meerdere sprekers te gast:

 • Wilbert de Groot van Oro vertelt over verschillende projecten bij Oro.
 • Claudia Marinelli van het LKCA over hun onderzoek ‘Cultuur vergroot de veerkracht van jongeren’
 • Carlijn Fransen vertelt over het Kroegcollege voor jongeren
 • Muziek- en ckvdocente Lineke Theeuwes vertelt over haar ervaringen met jongeren en geeft tips
 • Tips om jongeren te bereiken door Leef Deurne

 

Dinsdag 30 juni
19:30-20:30 uur       Cultuuroptimisten - Thema: Cultuur en corona, cultuurbeleid en Deurne 1300 jaar

Locatie: Deze bijeenkomst zal digitaal plaatsvinden via Microsoft Teams. Dit is gratis en kan zonder account. Wanneer je je aanmeld via onderstaand formulier krijg je vooraf de uitnodiging toegestuurd per mail zodat je kan deelnemen.

Programma:

 • We staan stil bij het omgaan met de corona maatregelen en culturele activiteiten. Op welke vlakken kan er in Deurne samengewerkt worden en welke initiatieven zijn er opgestart. 
 • Ook kijken we vooruit naar het feit dat Deurne in 2021 alweer 1300 jaar bestaat. Conny Heldens van de VVV Deurne zal hier meer over vertellen en ook de rol van de VVV in dit themajaar.
  • Carolien van der Hulst van Zangwerk wil graag haar ideeën delen over een mogelijk zangproject in het kader van 1300 jaar Deurne. Dit project staat nog helemaal in de kinderschoenen en op dit moment worden verschillende opties van uitvoering bekeken, denk bijvoorbeeld aan een maandelijkse zangactiviteit waarbij telkens een periode in de geschiedenis van 1300 jaar wordt “bezongen” of een 1300-koppig projectkoor dat enkele nummers gaat uitvoeren in Deurne? Er ligt nog niets vast en allerlei ideeën zijn bespreekbaar.
   Graag wil ze dit project in samenwerking met anderen organiseren. Denk hierbij aan koren, solisten, muziekverenigingen, bandjes etc. Spreekt het je aan, kom dan luisteren. 
 • Daarnaast zal Suzanne Slachmuijlders van de gemeente Deurne een update geven over het cultuurbeleid van Deurne.

 

Dinsdag 8 september
19:30-21:00 uur       Cultuuroptimisten - thema: Deurne 1300 jaar

Locatie: Wordt nog bekend gemaakt
Vanwege de huidige mogelijkheden gaan we ons best doen om de Cultuuroptimisten weer fysiek plaats te laten vinden. Daarnaast kijken we naar mogelijkheden om tegelijkertijd de bijeenkomst ook te kunnen streamen, zodat je ook vanuit huis de bijeenkomst kan bijwonen.

Programma:
In 2021 bestaat de gemeente Deurne 1300 jaar. Op dinsdag 8 september tijdens de Cultuuroptimisten worden plannen gedeeld, zijn er tips en inspiratie om hierbij stil te staan.

 • Eind juni zijn de eerste ideeën voor dit themajaar gedeeld en in september is het moment om te netwerken, partners te zoeken bij je idee en te kijken waar je bij aan kan haken.
 • Tevens zal er namens het herdenkingsjaar dat in 2019 gevierd is in de gemeente Horst iemand komen om te vertellen over hun ervaringen, successen en valkuilen bij het organiseren van zo’n jubileumjaar.
 • Daarnaast gaan we i.s.m. VVV Deurne interactief aan de slag om ideeën te delen en samenwerkingen te realiseren
 • In oktober zal de Cultuuroptimisten stilstaan bij financiering, dus september is een mooi moment om alle tips mee te nemen zodat je je plan verder kan uitwerken of ergens bij kan aanhaken. Zodat je de tips van oktober kan meenemen voor de realisatie van je plan.

 

Half oktober
18:30-19:30 uur       Spreekuur cultuursubsidie gemeente Deurne
19:30-21:00 uur       Cultuuroptimisten 

 

Cultuuroptimisten #11

Datum Tijd
8 sep 19:30 tot 21:00 uur

Cultuuroptimisten #10

Datum Tijd

Cultuuroptimisten #8

Datum Tijd

Cultuuroptimisten #9

Datum Tijd

Contact

Leef Deurne
Maartje Bogaerts
E-mail: maartje@muziekschoolmusicas.nl
Telefoon: 0493-380018

Inschrijven