Deurne dell'arte

Inleiding

In oktober 2019 breng Stichting Peelpodium als kersverse stichting een uniek theaterspektakel op de planken: Twee weekenden lang verandert het CCD, onder regie van David Vermeulen, in “Il Teatro di Commedia”. Hierbij sluit ook het PeelPodium aan bij het thema van dit jaar van Palet van de Peel: Deurne Uit de Kunst.

Theatergezelschappen, dansverenigingen en muziekgroepen uit Deurne en omgeving brengen samen een zinderend muziektheaterverhaal in de traditionele Italiaanse Commedia dell’Arte stijl. Humor, woede, verbazing en ontroering vechten om voorrang in zang, dans en spel onder de naam Deurne dell‘Arte 2019.

Het hele script – dialogen, muziek, dans –  wordt op maat geschreven op basis van de deelnemende acteurs, gezelschappen, verenigingen en individuen. Hierin zit de energie van deze voorstelling: Elke groep of individu wordt in zijn kracht gezet en door de regie samengesmeed tot DE culturele samenwerking van 2019: Deurne dell’Arte, een muziektheaterproductie van hoogwaardig niveau in een unieke samenstelling!

Aanbod

Eind 2017 heeft stichting PeelPodium (toen nog 'Dit Deurne van Ons') de eerste stappen gezet voor het neerzetten van een nieuwe theaterproductie in Deurne. Als  overkoepelende stichting willen wij de samenwerking van de verenigingen die, op wat voor manier dan ook, iets met ‘kunst’ te maken hebben verbreden en verdiepen. Deurnes talent op het gebied van zang, dans, muziek en theater bieden we nieuwe kansen en geven we een ‘podium’. 

Dit podium krijgt dit najaar vorm in de productie "Deurne dell 'Arte", die zes keer in het Cultuur Centrum Martien van Doorne op de planken wordt gezet onder de bezielende regie van David Vermeulen. Een kleurrijk, muzikaal en vrolijk spektakel, geschikt voor het hele gezin!. Diverse verenigingen, groepen en individuen zijn inmiddels enthousiast aan het repeteren geslagen en de eerste resultaten zijn veelbelovend.

Deurne dell 'Arte is een avondvullende en afwisselende voorstelling gevuld met dans, verschillende muziekgenres en toneel, waarbij de verhaallijn door acht acteurs wordt neergezet. De bezetting van deze acht rollen was rond, echter door omstandigheden zoeken wij met spoed nog 3 mannelijke spelers. De afgelopen weken hebben wij ons netwerk bevraagd en ook buiten Deurne gezocht naar invulling van deze rollen. Helaas heeft dit niet het gewenste resultaat opgeleverd.
De bezetting van deze rollen is van cruciaal belang voor het doorgaan van de voorstellingen! 

Vandaar deze oproep, die wij ook nu ook aan 'niet'-toneelverenigingen richten:

Gezocht 
mannelijke toneelspelers

ervaring is geen must, maar wel enthousiasme en committment
om onze cast compleet te maken

De vaste repetitieavond is op woensdag in Den Draai, echter tot de zomervakantie niet elke week. Woensdag 15 mei is de volgende repetitie, voor diegenen die de sfeer willen proeven. De rol is niet avondvullend, maar wel van cruciaal belang voor het stuk. En.....meedoen is meemaken, het wordt echt grandioos!

Voor meer informatie en/of deelnemen: neem direct contact op
met David Vermeulen,
telefoonnummer 06-27 44 37 27 of mail naar info@studiozolder.nl

Op de website www.peelpodium.nl vind je meer informatie over de vacante rollen, de productie en de deelnemers. 

Data uitvoeringen 2019

Vrijdag 18 oktober, zaterdag 19 oktober, zondag 20 oktober (matinee)
Vrijdag 25 oktober, zaterdag 26 oktober, zondag 27 oktober (matinee)
De avondvoorstellingen beginnen om 20:15 uur, de matineevoorstellingen om 14:30 uur.

Deurne dell'Arte

Datum Tijd

Contact

Stichting Peelpodium
E-mail: info@peelpodium.nl
Website: www.peelpodium.nl/
Facebook: www.facebook.com/StPeelPodium/
Twitter: twitter.com/StPeelpodium

Facebook