Alzheimer cafe Peelland

05-06-2018

Inleiding

Intimiteit is een belangrijk onderdeel in een relatie. Als er sprake is van ouderdom en/of dementie is het belangrijk om hierover te blijven praten. Het Alzheimer Café Peelland besteedt op dinsdag 5 juni aandacht aan dit voor veel mensen gevoelige onderwerp. Als speciale gastspreker is Riët Daniël uitgenodigd. Zij is als GZ-psycholoog en seksuoloog verbonden aan Archipel Zorggroep en is een expert op dit thema.

 

Riët Daniël en de gespreksleiders van het Alzheimer Café Peelland gaan met elkaar in gesprek over intimiteit bij onder ouderen met dementie. Er worden ook handreikingen gegeven hoe hiermee om te gaan. Kortom een interessante avond over de betekenis van intimiteit, welke veranderingen er kunnen optreden als je ouder wordt en te maken krijgt met dementie binnen jouw relatie en hoe je hiermee om kunt gaan. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om (anoniem) vragen te stellen.

Aanbod

Het Alzheimer Café Peelland vindt iedere eerste dinsdag van de maand plaats in dienstencentrum de Beiaard. De Beiaard is gelegen aan de Pastoor de Kleijnhof in Asten, een zijstraat van de Lienderweg. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. De zaal gaat open om 19.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

 

Meer informatie over Alzheimer Café Peelland is beschikbaar via de Facebookpagina (alzheimercafepeelland) en opvraagbaar via de email: alzheimercafepeelland@gmail.com. Het Alzheimer Café Peelland maakt onderdeel uit van een groep Alzheimer Cafés in de regio. Meer informatie over alle Alzheimer Cafés in Zuidoost Brabant is te vinden op de website van Alzheimer Nederland, regio Zuidoost Brabant.

Contact

Alzheimer cafe Peelland
John Bankers
E-mail: alzheimercafepeelland@gmail.com
Website: www.alzheimer-nederland.nl/regios/zuidoost-brabant/alzheimer-cafe-peelland
Facebook: www.facebook.com/Alzheimer-caf%C3%A9-Peelland-1848031601889482/?ref=br_rs