Cultuuroptimisten

26-01-2018

Inleiding

Op vrijdag 29 september vond voor de eerste keer Cultuuroptimisten Deurne plaats in het Cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne.

Deze avond hebben we met verschillende culturele optimisten ideeën uitgewisseld over kunst en erfgoed in Deurne. Waar zijn we trots op, wat is de identiteit van Deurne, hoe kunnen we samen nog meer mensen enthousiast maken voor cultuur.

Aan de hand van de vijf pijlers; Identiteit, Verrijken, Leren, Sociale Cohesie en Economische drager zijn we met elkaar aan de slag gegaan. 

 

Waarom de challenge?


We werken samen aan de culturele leefomgeving van de gemeente Deurne en geloven in de kracht van de burger om met goede nieuwe initiatieven te komen. Heb jij een goed idee voor een culturele activiteit? Het beste idee ontvangt een ‘identiteitsversterker’ [een geldprijs van € 1.500,-] vanuit de gemeente om te ondersteunen bij de realisatie.
 Om kans te maken op deze prijs is het belangrijk dat er minimaal drie Deurnese partijen betrokken zijn. Deze samenwerking hoeft niet enkel te bestaan uit culturele organisaties.

Of het nu gaat om een voorstelling, kunstwerk, boek, een nummer over Deurne, dansvoorstelling, het kan allemaal!

Aanbod

* Geef uiterlijk 27 oktober via onderstaand formulier door wat globaal je idee is en met welke partners je samen gaat werken. Ben je alleen maar heb je wel een fantastisch idee, meld je dan ook gewoon aan! Dan bekijken wij vanuit Leef hoe we je in contact kunnen brengen met andere partijen. 

* Na ontvangst van de gegevens ontvang je meer informatie. Het idee moet in ieder geval raakvlakken tonen met de vijf pijlers en financieel onderbouwd zijn. We vragen niet om uitgebreide verslagen en documenten. Daag jezelf uit om het plan creatief in elkaar te zetten. (film, muziekstuk, moodboard, papier) De deadline voor het aanleveren van je plan is 1 december. 

* Tussen 1 en 15 december worden alle voorstellen bekeken en wordt er een selectie gemaakt door de jury. 

* De selectie wordt op 18 december bekend gemaakt. De geselecteerden mogen dan een pitch voorbereiden die bij de volgende Cultuuroptimisten bijeenkomst op 26 januari gepresenteerd wordt. 

* Op deze avond kiest de jury samen met publiek voor het initiatief dat het beste de identiteit van Deurne laat zien. 

Contact

Maartje Bogaerts
Cultuurcoach Leef Deurne
E-mail: maartje@muziekschoolmusicas.nl
Telefoon: 0493-380018