Cultuuroptimisten 2022

De Cultuuroptimisten bijeenkomsten zijn inspiratie avonden voor cultuurverenigingen, mensen betrokken bij cultuur in Deurne en geïnteresseerden.

Iedere bijeenkomst heeft een ander onderwerp dat centraal staat. Heb je suggesties voor een thema dat je graag met anderen zou willen bespreken, laat het dan weten via maartje@muziekschoolmusicas.nl.

De data van de Cultuuroptimisten in 2022:

Woensdag 23 maart – Thema: Verbinding cultuur en sociaal domein (Locatie: ArtOro)

Woensdag 29 juni - Thema: Verenigingen (Locatie: Molen Muziekvereniging Excelsior)

Woensdag 28 september - Thema: Cultuurbeleid, nieuwe wethouder cultuur en Palet van de Peel (Locatie: Nodig ons uit!)

Woensdag 23 november - Thema: FinancieringDe avond start om 19:30 uur en het programma duurt tot 21:00 uur, daarna is er natuurlijk tijd om met elkaar in gesprek te komen. Inloop vanaf 19.15 uur. Digitale bijeenkomsten zijn van 19:30-20:30 uur. Voor iedere bijeenkomst meld je je vooraf aan via onderstaand formulier.

Denktank Cultuuroptimisten: Lijkt het je leuk om mee te denken over het programma, de sprekers en de locaties van de Cultuuroptimisten? Kom dan in de denktank en denk 1 a 2 bijeenkomsten van een uur mee over het programma. Stuur een mail naar cultuurcoach Maartje bij interesse of vragen. 

Woensdag 28 september:
Het nieuwe cultuurseizoen trappen we af met een mooie bijeenkomst. Zo zal het uitvoeringsprogramma van het cultuurbeleid gepresenteerd en toegelicht worden, stelt de nieuwe wethouder cultuur zich voor en gaan we met elkaar in gesprek over Palet van de Peel.


Je kan je al aanmelden via onderstaand formulier. Wil je de Cultuuroptimisten op jouw locatie uitnodigen, stuur dan een mail naar cultuurcoach Maartje. 

Eerdere bijeenkomsten

Woensdag 29 juni:
Tijdens deze bijeenkomst stond de cultuurvereniging centraal. Er was ruimte om te netwerken en met elkaar in gesprek te gaan. Daarnaast werd er informatie gedeeld over de volgende onderwerpen: Monitor Amateurkunst, Ledenwerving, Toekomstcheck verenigingen en handige tips. Maar we hebben vooral met elkaar kennis gemaakt en tips gedeeld.

Woensdag 23 maart:
De eerste Cultuuroptimisten van 2022 stond in het teken van de verbinding maken tussen cultuur en het sociaal domein. Hoe kan je cultuur inzetten bij maatschappelijke thema's. De netwerkbijeenkomst vind plaats bij ArtOro in Deurne en zij zullen ook vertellen over wat ze daar doen.
Daarnaast zijn er een aantal sprekers waaronder Zelfhulpnetwerk en TEJO huis. Er wordt nog een spreker toegevoegd aan het programma. Het initiatief Blauw Licht kan helaas niet aanwezig zijn.

  • Zelfhulpnetwerk Nederland
    Aanwezig vanuit het Zelfhulp Netwerk: Marion van der Heijden en Carly van der Linden.
    Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant brengt lotgenoten bij elkaar. Omdat mensen die hetzelfde hebben meegemaakt vaak beter begrijpen waar je mee worstelt dan mensen die niet dezelfde ervaring hebben. Door met elkaar te praten over je ervaringen weet je dat je niet de enige bent, maar kun je ook praten over alle mogelijkheden die er wel zijn en hoe je krachtiger in het leven kunt staan.
  • TEJO-huis Deurne
    Vanuit het TEJO Huis zijn Jolande van Meer secretaris en Annemieke Koolen therapeut aanwezig. Het TEJO-huis Deurne is een inloophuis voor jongeren van 10 tot 20 jaar uit de regio. Zij kunnen hier anoniem, laagdrempelig, gratis en veilig binnenlopen met vragen en/of een luisterend oor. We gebruiken de vragen van jongeren als vertrekpunt en voeren gesprekken in plaats van begeleiding geven. TEJO werkt met deskundige professionals die zich op vrijwillige basis inzetten om zo de jongeren op weg te helpen in hun groei naar volwassenheid. (Wij zijn geen zorg of welzijnsorganisatie, jongeren hebben vragen en niet altijd problemen (dat maken wij er als omgeving van)).

Cultuuroptimisten 23 maart

Prijs: GRATIS
Afgelopen
Datum Tijd Locatie
23-03-2022 19:30 tot 21:00 uur ArtOro
Martinetplein 4
Deurne

Cultuuroptimisten 29 juni

Prijs: GRATIS
Afgelopen
Datum Tijd Locatie
29-06-2022 19:30 tot 21:00 uur Molen Maria Antoinette - Muziekvereniging Excelsior
Zeilbergsestraat 98
5751 LN Deurne

Cultuuroptimisten 28 september

Prijs: GRATIS
Datum Tijd Locatie
28-09-2022 19:30 tot 21:00 uur Locatie ntb
Deurne

Cultuuroptimisten 23 november

Prijs: GRATIS
Datum Tijd Locatie
23-11-2022 19:30 tot 21:00 uur Locatie ntb
Deurne

Contact

Cultuurcoach Leef Deurne

Maartje Bogaerts

Leef! Deurne