Cultuuroptimisten 2022

Cultuuroptimisten Deurne

De Cultuuroptimisten bijeenkomsten zijn inspiratie avonden voor cultuurverenigingen, mensen betrokken bij cultuur in Deurne en geïnteresseerden.

Iedere bijeenkomst heeft een ander onderwerp dat centraal staat. Heb je suggesties voor een thema dat je graag met anderen zou willen bespreken, laat het dan weten via info@leefdeurne.nl.


De data van de Cultuuroptimisten in 2022:

Woensdag 23 maart – Thema: Verbinding cultuur en sociaal domein (Locatie: ArtOro)

Woensdag 29 juni - Thema: Verenigingen (Locatie: Molen Muziekvereniging Excelsior)

Donderdag 29 september - Thema: Cultuurbeleid, nieuwe wethouder cultuur Willy van den Berg en Palet van de Peel door VVV Deurne (Locatie: Spiegelzaal in tijdelijke locatie gemeentehuis, Harmoniestraat 5, Deurne)

Woensdag 23 november - Thema: Financiering (Locatie: Foyer Cultuurcentrum Deurne)

 

Programma:
De avond start om 19:30 uur en het programma duurt tot 21:00 uur, daarna is er natuurlijk tijd om met elkaar in gesprek te komen. Inloop vanaf 19.15 uur. Digitale bijeenkomsten zijn van 19:30-20:30 uur. Voor iedere bijeenkomst meld je je vooraf aan via onderstaand formulier.

 

Eerdere bijeenkomsten

Woensdag 23 november - Thema Financiering:
Op woensdag 23 november ontvingen we Marjorie van Geenhuizen, een professionele fondsenwerver die een presentatie gaf over kansen bij fondsen. Daarnaast was het VSBfonds te gast die vertelde over het doen van subsidie aanvragen voor projecten. Verder was Bianca den Toom van het Cultuurcentrum Deurne te gast om te vertellen over hun plannen.


Het laatste deel van de bijeenkomst was een spreekuur, waarbij aanwezigen vragen omtrent financiering van hun idee/project konden stellen aan drie professionals.

Donderdag 29 september:

 • Cultuurbeleid gemeente: De gemeente Deurne heeft in 2020 een cultuurbeleid opgesteld en het afgelopen jaar is het uitvoeringsbeleid aangenomen. Beleidsmedewerker Suzanne van gemeente Deurne zal een toelichting geven op dit uitvoeringsbeleid en wat dit betekent.
 • Nieuwe wethouder: Er is een nieuwe wethouder voor cultuur in Deurne, namelijk Willy van den Berg. Hij is deze avond aanwezig om zichzelf voor te stellen en kennis te maken met culturele verenigingen en organisaties uit Deurne.
 • Themajaren VVV: In de afgelopen jaren zijn er verschillende themajaren geweest in Deurne. Eerder is er onder verenigingen behoefte aangegeven om tijdig te weten welke themajaren er aan komen. Daarom gaan we deze avond kijken welke thema’s in de komende tijd in Deurne gaan spelen.

Woensdag 29 juni:
Tijdens deze bijeenkomst stond de cultuurvereniging centraal. Er was ruimte om te netwerken en met elkaar in gesprek te gaan. Daarnaast werd er informatie gedeeld over de volgende onderwerpen: Monitor Amateurkunst, Ledenwerving, Toekomstcheck verenigingen en handige tips. Maar we hebben vooral met elkaar kennis gemaakt en tips gedeeld.

Woensdag 23 maart:
De eerste Cultuuroptimisten van 2022 stond in het teken van de verbinding maken tussen cultuur en het sociaal domein. Hoe kan je cultuur inzetten bij maatschappelijke thema's. De netwerkbijeenkomst vind plaats bij ArtOro in Deurne en zij zullen ook vertellen over wat ze daar doen.
Daarnaast zijn er een aantal sprekers waaronder Zelfhulpnetwerk en TEJO huis. Er wordt nog een spreker toegevoegd aan het programma. Het initiatief Blauw Licht kan helaas niet aanwezig zijn.

 • Zelfhulpnetwerk Nederland
  Aanwezig vanuit het Zelfhulp Netwerk: Marion van der Heijden en Carly van der Linden.
  Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant brengt lotgenoten bij elkaar. Omdat mensen die hetzelfde hebben meegemaakt vaak beter begrijpen waar je mee worstelt dan mensen die niet dezelfde ervaring hebben. Door met elkaar te praten over je ervaringen weet je dat je niet de enige bent, maar kun je ook praten over alle mogelijkheden die er wel zijn en hoe je krachtiger in het leven kunt staan.
 • TEJO-huis Deurne
  Vanuit het TEJO Huis zijn Jolande van Meer secretaris en Annemieke Koolen therapeut aanwezig. Het TEJO-huis Deurne is een inloophuis voor jongeren van 10 tot 20 jaar uit de regio. Zij kunnen hier anoniem, laagdrempelig, gratis en veilig binnenlopen met vragen en/of een luisterend oor. We gebruiken de vragen van jongeren als vertrekpunt en voeren gesprekken in plaats van begeleiding geven. TEJO werkt met deskundige professionals die zich op vrijwillige basis inzetten om zo de jongeren op weg te helpen in hun groei naar volwassenheid. (Wij zijn geen zorg of welzijnsorganisatie, jongeren hebben vragen en niet altijd problemen (dat maken wij er als omgeving van)).

Cultuuroptimisten 23 maart

Prijs: GRATIS
Afgelopen
Datum Tijd Locatie
23-03-2022 19:30 tot 21:00 uur ArtOro
Martinetplein 4
Deurne

Cultuuroptimisten 29 juni

Prijs: GRATIS
Afgelopen
Datum Tijd Locatie
29-06-2022 19:30 tot 21:00 uur Molen Maria Antoinette - Muziekvereniging Excelsior
Zeilbergsestraat 98
5751 LN Deurne

Cultuuroptimisten 29 september

Prijs: GRATIS
Afgelopen
Datum Tijd Locatie
29-09-2022 19:30 tot 21:00 uur Spiegelzaal in tijdelijke locatie gemeentehuis
Harmoniestraat 5
Deurne

Cultuuroptimisten 23 november

Prijs: GRATIS
Afgelopen
Datum Tijd Locatie
23-11-2022 19:30 tot 21:00 uur Foyer Cultuurcentrum
Martinetplein 1
Deurne

Contact

Cultuurcoach Leef Deurne

Maartje Bogaerts

Leef! Deurne