Cultuurparade 2019

Toeschouwers kijken naar een dansgroep.

Inleiding

De tweede Cultuurparade van Leef Deurne bracht zondag 22 september veel Deurnenaren op de been om kunst en cultuur te ontdekken.

Vanaf 12:00 uur konden bezoekers bij een van de informatiepunten het programmaboekje ophalen en dat werd veel gedaan. Vanaf de start tot aan het einde van de middag waren er veel wandelaars die met het lekkere weer op de kunst en cultuurzondag waren afgekomen.

Onderweg ontdekten de wandelaars veel informatie en bijzondere verhalen over Deurne, “Ik ben erg verrast, want veel wist ik nog niet”. Je kon de route lopen aan de hand van het programmaboekje of met de app ‘Tourtodo’ waarbij je onderweg nog extra vragen/opdrachten kreeg. Deze interactieve manier van wandelen werd enthousiast ontvangen en is ook na de Cultuurparade nog te lopen.

Bij het Dinghuis was er een divers programma met o.a. DéDé Dance, dichteres Janine Jongsma, Showballet Poertwa, musicalschool Mylagro, muzikanten van NT Music School, de Deurnese band Boven Water en Popkoor Skoor sloot de middag af. Ook bij het station was het erg gezellig met muziek van Bayasana, dans van Balletstudio Loes en Theatergroep Wizzel.

De Albert Heijn ondersteunde het ‘Proef de wereldplein’ en dit zorgde voor mooie gesprekken en lekkere hapjes tussen mensen uit diverse culturen. Door bewoners werd er zelfs geopperd om een kookworkshop te organiseren met andere culturen!

Dit jaar sloten de Open Atelier Dagen ook aan met Plein Air. Op de markt zijn onder andere Rinus Pecht en Marinus Biemans geportretteerd door diverse kunstenaars. Bij het Cultuurcentrum vond deze middag Cultuur op het Plein plaats, met een vol publiek en mooie optredens van het komende theaterseizoen.

Wandelaars konden met een speciale bus van Ebusco meerijden tussen Deurne centrum en de Zeilberg voor het feestpaviljoen van CS de Pottenbakkers en dat was een mooie verbinding tussen de twee locaties.

Video

Foto Album

Theatergroep Wizzel
Proef de Wereld bij Albert Heijn

Downloads

Download het PDF-document 'Zonnige Cultuurparade in Deurne'