Cultuurparade

Cultuurparade

Op zondag 25 september 2022 zal er weer een kleine editie plaatsvinden van de Cultuurparade in Deurne!

Met natuurlijk een podium waar lokale cultuurverenigingen/artiesten kunnen optreden. Dit jaar wordt het een kleine editie met een heel mooi programma. Het podium staat dit keer op de markt, gezellig tijdens de modekoopzondag.

De Cultuurparade zal plaatsvinden tussen 12.00 en 17.00 uur. Met optredens van o.a. Showballet Poertwa, DéDé Dance, Ballet- en Dansstudio Loes, Mylagro en de Deurnese band Boven Water.

Je maakt niet alleen kennis met deze Deurnese groepen, maar ook met diverse culturen uit Deurne. Wij zijn super blij dat er weer een aantal dames zijn die hapjes willen maken uit hun eigen land, waarmee je kennis maakt met hun cultuur. 

Het programma van 25 september 2022:

12:30 uur Showballet Poertwa
Poertwa is een dansvereniging voor alle leeftijden. Poertwa staat voor: DANCE, DANCE, DANCE! Kom gezellig kijken naar 3 groepen van onze vereniging die deze dag zullen optreden. Laat je verrassen en dans vooral gezellig mee!

13:30 uur Ballet- en Dansstudio Loes
Ballet- en dansstudio Loes is een dansschool in Deurne.

14:15 uur DéDé Dance
Houd jij van dansen? Kom dan naar DéDé Dance! Danceballet is een unieke dynamische stijl, op de nieuwste hits. Je verbetert je dansprestaties in exercises voor techniek, uithoudingsvermogen, coördinatie, houding, spierkracht en lenigheid. Daarnaast leer je wekelijks nieuwe danspassen waarmee je een volledige choreografie kunt uitvoeren!

15:00 uur Mylagro
Mylagro is sinds 2016 de plek in Deurne voor (privé) zangles en musicalles. Dit jaar zijn we blij onszelf weer te mogen laten zien en horen bij de cultuurparade. Een aantal zangleerlingen hebben zich voorbereid om een aantal mooie liedjes voor jullie ten gehoren te brengen.

Meer informatie over musical- en of zangles?
www.mylagro.nl - 06-20653314
www.facebook.com/musicisamiracle
www.instagram.com/mylagro.noellevanbussel

16:00 uur Boven Water
Boven Water is een Nederpopband uit Deurne met zelfgeschreven nummers met een verhaal. De teksten zijn herkenbaar en zitten vol beeldspraak en dubbelzinnigheden. Het plezier van de band is voelbaar voor het publiek en creëert de juiste sfeer bij elk optreden. Dus laat je meevoeren met de eerlijke muziek van Boven Water.

Boven Water bestaat uit Leanne Brood (singer/songwriter, gitaar, keys), Leontain van Lieshout (toetsen, accordeon), Frank van Grootel (gitaar), Michel Janssen (basgitaar), Marianne Madou (drums) en Manon Maas (backing vocal).

 

 

-----------------

Daarnaast zijn er culturele wandelroutes in alle wijken/dorpen van Deurne uitgezet. Tijdens deze routes ontdek je cultuur, maar vooral ook de historie van Deurne. Deze routes kun je het hele jaar door lopen.

Er zijn wandelroutes door de dorpen van Deurne: Zeilberg, Vlierden, Liessel, Neerkant en Helenaveen. En door Deurne Centrum, Sint-Jozef, Deurne-West, Walsberg, Heiakker en de Koolhof. De lengte van de routes varieert van 3 tot 6 kilometer.

Cultuurparade wandelen
Je kan de wandelroutes van de Cultuurparade lopen via de app izi.travel. Hieronder vind je in de downloads een instructie met afbeeldingen over hoe je de app kan gebruiken.

Elke route heeft een eigen startpunt, vervolgens zie je in de app wat het volgende punt is. De cultuurpunten zijn genummerd. In de app vind je bij elk cultuurpunt een korte toelichting, een video of foto's van die plek.

Instructie Cultuurparade via app
* Ga naar de appstore op je mobiel 
* Download de app Izi.travel
* Open de app en klik op ‘In de buurt’ en zoek op het dorp
* Klik vervolgens op start en volg de route.

Cultuurparade 2022

Prijs: GRATIS
Afgelopen
Datum Tijd Locatie
25-09-2022 12:00 tot 17:00 uur Markt
Deurne

Contact

Cultuurcoach Leef Deurne

Maartje Bogaerts

Wijkbeheerder Leef Deurne

Michel van Eunen

Video

Foto Album

Cultuurparade 2019, foto door Roos Knijnenburg Fotoclub Optika
Wandelroutes Cultuurparade
Wandelroutes Cultuurparade wijken Deurne
DéDé Dance tijdens Cultuurparade 2022

Downloads

Uitleg gebruik Izi.travel app voor Cultuurparade