Deurnes Gemengd Koor

Inleiding

Het Deurnes Gemengd Koor is opgericht in 1926. Op dit moment heeft het 51 actieve leden. Sinds ruim drie jaar staat het koor onder de zeer inspirerende leiding van Math Dirks, professioneel zanger en dirigent.
Het DGK legt zich bij voorkeur toe op het uitvoeren van werken uit het klassieke koorrepertoire uit de periode (globaal) 1750 -1950.
Ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan in 2016 heeft het koor “Die Schöpfung”, een groot koorwerk van Haydn, uitgevoerd met medewerking van kamerorkest Alveare.
Het DGK streeft ernaar elk jaar minstens twee concerten te geven. Daarnaast verzorgt het regelmatig optredens bij Deurnese evenementen of optredens in bijvoorbeeld het verzorgingshuis. Een vaste traditie is de verzorging van het jaarlijks sfeervolle kerstconcert in de St. Willibrorduskerk aan de Markt, zo ook op 17 december 2017 a.s.. In 2018 zullen we op de 3e zondag van juni de gezangen in de mis verzorgen in de St. Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne. Aan de overige activiteiten voor 2018 wordt op dit moment hard gewerkt.

Aanbod

Het DGK repeteert op maandagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur in de ruimte van de Koninklijke Harmonie Deurne aan de Harmoniestraat 1 in Deurne (onderdeel van het CCD).

Om aan te sluiten bij het DGK is zangervaring niet persé noodzakelijk, wel het plezier in zingen! Men mag enkele weken op proef meedraaien met het koor zonder contributie te hoeven betalen. Dan kunnen beiden (koor en aspirant lid) bekijken of de 'samenwerking' bevalt.

Iedereen is van harte welkom om mee te komen zingen;  'jongere mannen' hebben we het hardst nodig.

Leuk om te vermelden is ook dat er altijd een gezellige pauze en nazit zijn bij de repetitie in de foyer van de KHD, niet onbelangrijk! Daarnaast organiseert het DGK ook diverse andere activiteiten voor de leden buiten de concerten om.

Contact

Foto Album

Het koor, een speciale foto tgv het 90-jarig bestaan.