DiFiets

Wat is een Di-fiets
Fietsen zonder tegenwind, valpartij of lekke band? Dat kan voortaan in Deurne.
De Di-fiets is een hometrainer of ander trapmechanisme gekoppeld aan een beeldscherm. Op het moment dat er getrapt wordt, komt het beeld in beweging. Op het moment dat men stopt met trappen, komt het beeld tot stilstand; 'net echt'. De film die voorbijkomt is opgenomen in de Gemeente Deurne. U kunt kiezen voor 3 routes door oa. het centrum of het buitengebied en de kerkdorpen.

 

De Di-fiets staat opgesteld in de Nieuwenhof in Deurne:
- De Nieuwenhof, Visser 4 in Deurne, (0493) 39 25 30Waarom een di-fiets
Om kwetsbare ouderen en mensen met een beperking meer en beter in beweging te krijgen. Uit onderzoek is gebleken dat bewegen een positief effect heeft op het geheugen, de stemming en het dag/nacht ritme.Voor wie
Alle mensen die om wat voor reden dan ook niet meer makkelijk zelfstandig buiten kunnen fietsen. Dat kunnen ouderen zijn, maar ook mensen met een beperking.
Naast de ouderen uit de woonzorglocaties wordt de fiets ook nadrukkelijk opengesteld voor alle kwetsbare ouderen uit de Gemeente Deurne en mensen met een beperking. Kom vrijblijvend binnen om een proefritje te maken of gewoon eens te kijken, u bent van harte welkom.

Dit project is onderdeel van Zorgboog in Balans en werd mede mogelijk gemaakt door: Leef!

Meer weten, neem contact op met de consulent seniorensport.

anika.kanters@zorgbooginbalans.nl

06-51640825