Bestuur gezocht!

Logo Duofietsen Deurne

Inleiding

Hieronder vindt u meer informatie over de Stichting DuoFietsen Deurne.

Heeft u na deze informatie nog vragen of wilt u zich aanmelden voor een oriënterend gesprek als bestuurslid? Stuur een mail naar pteunisse@oro.nl of bel naar 06-44336116, dan maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek!

 

Aanbod

Stichting DuoFietsen Deurne is een stichting die zich inzet om kwetsbare mensen in de gemeente Deurne meer te betrekken. Door middel van verschillende duofietsen zullen er elke dag fietstochten georganiseerd worden, van maart tot en met oktober. Tijdens deze fietstochten gaan meerdere duofietsen op pad, hierdoor komen veel mensen in beweging en is het gezellig! De doelgroep zijn kwetsbare mensen uit de gemeente Deurne, u kunt hierbij denken aan thuiswonende senioren die niet meer zelfstandig kunnen of durven te fietsen, mensen met een beperking of mensen uit het verzorgingstehuis.

Voor dit mooie initiatief hebben we veel enthousiasten vrijwilligers nodig om de stichting goed neer te kunnen zetten.

Om de stichting 'live' te krijgen zijn we op dit moment vooral op zoek naar enthousiaste bestuursleden.

Bestuursleden

Een bestuur van een goedlopende stichting bestaat uit een voorzitter, penningmeester, secretaris en bestuurslid(-leden). Als voorzitter leidt u vergaderingen en neemt u initiatieven voor de stichting en bent u hét gezicht van Stichting DuoFietsen Deurne. De penningmeester houdt zich bezig met de financieen en begrotingen. De secretaris is degene die alles op papier zet, van de notulen tot brieven. Een bestuurslid kan op verschillende vlakken ingezet worden, als ondersteuner voor de overige bestuurders, contact houden met de werkgroepen en bijwonen van speciale evenementen.  

Werkgroepen

Daarnaast zijn er werkgroepen die zich richten op de vrijwilligers, de huisvesting en het materiaal, de planning en als laatste de PR en communicatie. De werkgroep vrijwilligers houdt zich bezig met het werven van nieuwe vrijwilligers en de huidige vrijwilligers in het zonnetje zetten! Zit u bij de werkgroep huisvesting en materiaal, dan houdt u zich bezig met het onderhoud van de fietsen en houdt u bijvoorbeeld de innovaties in de gaten van de duofietsen. De planning houdt zich uiteraard bezig met het maken van de planningen en houdt contacten met de externe partijen. En als laatste de werkgroep PR en communicatie. Zij richten zich voornamelijk op het beheer van de website, het schrijven van persberichten en het bedenken van speciale acties.

Fietsvrijwilligers

Bent u graag actief bezig en houdt u wel van een praatje? Dan is de rol als fietsvrijwilliger misschien wel iets voor u. Als fietsvrijwilliger fietst u mee met de georganiseerde tocht en begeleid u een kwetsbare in de gemeente die samen met u gaat fietsen. Uiteraard kunt u zelf aangeven wanneer u beschikbaar bent.

Contact

Leef! Deurne

Patrick Teunisse, Anika Kanters en Imke Arts

Downloads

Aanmeldingsformulier - Bestuursleden