Film Down to earth

26-03-2018

Inleiding

Op maandag 26 maart 2018 om 20.00 uur tonen het Platform Samenwerkende Diaconieën Heilige Willibrord en Protestantse Gemeente Deurne in de St. Willibrorduskerk Deurne (!) de succesvolle film Down to Earth. Op zoek naar een nieuw perspectief en zingeving leefden Rolf Winters en Renata Heinen met hun drie kinderen vier jaar in Noord Amerika samen met een Indianenstam.

Daar ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen. Het gezin trok daarop een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen Wisdom Keepers en leefden bij verschillende volksstammen op zes continenten. DOWN to EARTH voert de kijker van de oevers van Lake Superior in Michigan tot het hart van de Amazone, van het Australische achterland tot de Kalahari woestijn en van de Andes tot aan de binnenlanden van India. Hun ontmoetingen met de ‘Keepers of the Earth’ laten niemand onberoerd.

Aanbod

De documentaire is uitgegroeid tot een van de grootste verrassingen in de Nederlandse filmhuizen. Veel mensen voelen na het zien van de film behoefte om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen stempel op de samenleving en zich niet te laten meeslepen in negativisme of populisme. De eeuwenoude lessen van de mensheid die in de film getoond worden, lijken op dit moment relevanter dan ooit. De makers zijn sinds de première in september 2016 overstelpt met verzoeken van individuen en organisaties die de film willen inzetten binnen hun eigen omgeving. De film inspireert mensen hun ware missie te (her)ontdekken, zet aan tot een maatschappelijke dialoog over een duurzame toekomst, en tot het stellen van de juiste vragen.

Vanwege de verwachte belangstelling wordt deze film niet in het Parochiecentrum, maar in de St. Willibrorduskerk Deurne getoond.

De entree is gratis. Wel wordt bij de uitgang een vrijwillige bijdrage gevraagd met een richtbedrag van € 5,= per persoon.

Contact

Platform Samenwerkende Diaconieën Heilige Willibrord
Website: www.heiligewillibrorddeurne.nl/agenda/film-in-het-parochiecentrum-6/