De Peel - Fiets4Daagse

Bijzonder Mobiel 4 Daagse. Logo Sponsors: Dirk Kuyt Foundation en Kansfonds. Geven om een ander.

Inleiding

Vanaf 2019 is er voor het eerst de mogelijkheid om deel te nemen met een handbike aan de Fiets4Daagse in de Peel.  Jaarlijks wordt de F4D gehouden in de eerste week van de schoolvakantie. In 2019 is dat van 9 t/m 12 juli. Het startpunt voor handbikers komt op locatie Meijel. Stichting Bijzonder Mobiel 4 Daagse tekent voor de organisatie.

Aanbod

Mensen met een handbike of kunnen al vanaf maandagavond 8 juli 19.00 ’s avonds terecht op de mooi aangepaste accommodatie. Zo beginnen de deelnemers goed uitgerust aan dit 4 daagse fietsevenement.

Deelnemers komen zoveel mogelijk met een bikemaatje, die kan helpen bij de ADL. Complexere zorg wordt geboden door diverse zorgorganisaties in de regio. Daarnaast zijn er contacten met hulpmiddelenleveranciers.

De routes zijn zoveel mogelijk egaal verhard, een dubbele rolstoel breed en 30 km lang. De nadruk ligt op het meedoen, niet op de prestatie. Er zijn geen hoge eisen, meedoen met een scootmobiel is ook mogelijk. Meedelen in de bruisende gezelligheid, meedoen met bewegen. De BM4D hoopt mensen te stimuleren om hun grenzen te verleggen, zowel op sportief als op sociaal gebied.

Meer informatie vindt u op Bijzonder Mobiel.