Muziek in de Klas

02-04-2017

Inleiding

Van Muziek in de Klas naar Masterclass!

In een unieke samenwerking tussen de Leef, basisschool D’n Bogerd, basisschool De Wegwijzer en de Vlierdense fanfare Wilhelmina, wordt kinderen van groep 5/6 de mogelijkheid geboden om kosteloos kennis te maken met een blaas-/slagwerkinstrument van de fanfare.

Aanbod

Een periode van muzieklessen op school door leerkrachten, muziekdocenten van Leef en de dirigent van de Vlierdense fanfare, waarbij het kind het fanfare-instrument thuis in bruikleen heeft om te oefenen, wordt afgesloten met een concert op zondagmiddag 2 april 2017 om 14.00 uur in ‘t Huis te Vlierden.

Die middag spelen muzikanten van basisschool D’n Bogerd en De Wegwijzer voor elkaar en natuurlijk voor alle meesters, juffen, ouders, broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes, opa’s, oma’s, ooms en tantes. Natuurlijk laten ook het orkest van de Vlierdense fanfare en de muzikanten van de slagwerkgroep zich van hun beste kant zien.

Omdat wij er met z’n allen graag een veelzijdige en druk bezochte culturele middag van willen maken, bieden wij ook andere muzikanten een (open) podium. Kinderen die viool, gitaar, toetsen of welk instrument dan ook spelen, zijn van harte uitgenodigd een optreden te verzorgen. Hetzelfde geldt voor kinderen die een lied willen zingen, een dans willen tonen, een modeshow willen lopen of bijv. een goocheltruc willen laten zien. Kinderen die graag samen met iemand anders iets willen doen of zich door muzikanten willen laten begeleiden, kunnen dat bij aanmelding aangeven. Dan proberen we dat te regelen.

Alle kinderen in de klas die geen instrument gaan spelen, nemen de organisatie voor hun rekening! Van posters maken, presentatoren, productie, licht en geluid, het wordt echt een concert voor en door kinderen!