Muziekpromotie 2017 Deurne

Inleiding

Voor het 3e jaar nemen muziekverenigingen uit de gemeente Deurne in samenwerking LEEF! Deurne, het initiatief om muziekpromotie te verzorgen voor de basisscholen. Het belangrijkste doel is de kinderen kennis te laten maken met muziek in het algemeen en een breed spectrum aan muziekinstrumenten. Ze laten ervaren dat muziek maken erg leuk is om te doen en nog gezond ook voor de hersenontwikkeling van het jonge kind.

In de twee voorgaande edities zijn we naar de basisscholen gegaan om de leerlingen van groep 3 t/m 6 kennis te laten maken met de verschillende muziekinstrumenten en muziek in het algemeen. Dit jaar zijn alle groepen 3 t/m 8 van de basisscholen in de gemeente Deurne uitgenodigd in de Kastanje en het Cultuurcentrum om samen met ons het thema muziek onder de aandacht te brengen.

Aanbod

Gelegenheidsorkest

Speciaal voor deze muziekpromotie is er een gelegenheidsorkest samengesteld uit musicerende leden van de verenigingen Sint Willibrordus Neerkant, Wilona Helenaveen, Sint Cecilia Liessel, Excelsior Zeilberg, Wilhelmina Vlierden, Drumfanfare Peelland en Koninklijke Harmonie Deurne. Zij zullen op de twee locaties een interactief concert gaan geven mede door en voor de jeugd van de Gemeente  Deurne.

Het programma is zo samengesteld dat de jeugd kennis kan maken met een breed scala aan muziekinstrumenten. Hierbij valt te denken aan de blaasinstrumenten die bij een fanfare of harmonie worden gebruikt, maar ook de grote diversiteit aan slagwerk en individuele instrumenten komen onder de aandacht. Op vrijdag 31 maart zal de aftrap zijn in het gemeenschapshuis de Kastanje in Liessel voor de basisscholen uit Helenaveen, Neerkant en Liessel. Op woensdag 5 april en vrijdag 7 april in het Cultuur Centrum Martien van Doorne te Deurne voor de basisscholen uit Vlierden, Zeilberg en Deurne.

Iedere leerling die geïnteresseerd is om zelf ook muziek te gaan maken en meer informatie wil of zelf een instrument uitproberen kan op de website van de deelnemende verenigingen terecht voor de mogelijkheden. Of een e-mail sturen naar muziekpromotie@kpnmail.nl