Naar het Groot Kasteel

Inleiding

De Werkgroep Kunstzinnige Vorming Deurne organiseert, in samenwerking met de cultuurcoach van Leef Deurne, ieder jaar een mooi cultuurprogramma voor alle basisscholen in Deurne.

Voor de groepen 5 en 6 is dat dit jaar een bezoek aan het Groot Kasteel in Deurne! In de maand maart en april zullen 24 middenbouwgroepen, verspreid over 8 dagen, te gast zijn in jongerensociëteit Walhalla te Deurne. Verhalenverteller Frans van de Pas uit Ysselsteyn zal deze groepen afzonderlijk ontvangen en hij zal de leerlingen in een boeiende en interactieve voorstelling wegwijs maken over o.a. het roemruchte verleden van het Groot Kasteel te Deurne. 

Aanbod

In aangepaste kleding ontvangt verteller Frans van de Pas zijn publiek bij de kasteelruïne  aan het Haageind te Deurne. Als dienaar Ruben verplaatst hij zich met de kinderen naar lang vervlogen tijden; hij maakt de kinderen attent op de aanwezige overblijfselen uit de rijke historie van het kasteel en zijn bewoners. Zaken uit het verleden worden aan de hand van concrete voorwerpen verduidelijkt: aan bod komen de functie van het kasteel, het Dinghuis, de gracht, de (ophaal)brug, de dikke muren en de kelder met z’n ronde gewelven.

Foto: Hein van Bakel (Weekblad voor Deurne - maart 2015)