Uniek Sporten

Inleiding

Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk om te doen! Het is goed voor je conditie, je wordt er fit en vrolijk van én tijdens het sporten kun je sociale contacten opdoen. Uniek Sporten vindt daarom dat sporten voor iedereen belangrijk is, een beperking hoeft daarbij geen belemmering te zijn.

Aanbod

Bij Uniek Sporten wordt er gewerkt vanuit regionale samenwerkingsverbanden die het sport aanbod voor mensen met een beperking bevorderen. Vanuit deze samenwerkingsverbanden worden sportaanbieders ondersteund die gehandicaptensport willen aanbieden, ook worden mensen met een beperking geholpen in het vinden van de juiste sport. Zo worden sporters en sportaanbieders met elkaar in contact gebracht. De samenwerkingsverbanden ofwel sportloketten bestaan uit diverse partners en hebben een werkwijze die aansluit bij de regionale behoeften. Voor meer informatie kun je terecht bij de contactpersoon in jouw regio. Zo worden de lijntjes kort gehouden en is een antwoord nooit ver weg!

Ook de gemeente Deurne is aangesloten bij het sportloket van Uniek Sporten de Peel. De contactpersoon vanuit Leef! Deurne met betrekking tot het lokaal Uniek Sporten aanbod of andere vragen is Patrick Teunisse. Je kunt hem bereiken via pteunisse@oro.nl of telefonisch via 06-44 33 61 16.

Wil je het meest up-to-date aanbod bekijken? Klik dan op de button 'Actueel aanbod de Peel'. Hiermee wordt je door gelinkt naar de website van Uniek Sporten de Peel. Je kunt dan ook andere sport- en beweegaanbieders uit regio de Peel bekijken, dus niet alleen uit de gemeente Deurne. 

Actueel aanbod Deurne
Brochure 2021
Sporthulpmiddel
Uniek Sporten boekje 2018