Verenigingsondersteuning

Ondersteuning cultuurverenigingen

Bij Leef Deurne zijn we gericht op het ondersteunen van cultuurverenigingen. Dit doen we op verschillende manieren zoals de organisatie van de netwerkbijeenkomst Cultuuroptimisten, meedenken bij individuele hulpvragen en ondersteunen bij activiteiten. Op deze pagina vind je allerlei informatie op verschillende gebieden die jou als cultuurvereniging kunnen helpen.

 

Financiering van je project:
Hieronder vind je een aantal tips over welke soorten financieringen er zijn.

  • Wat zijn fondsen en welke soorten zijn er? Wegwijs in subsidieland
  • Via Cultuur-Ondernemen kan je een culturele financieringswijzer doen. Als je de stappen doorloopt dan komen daar financieringsmogelijkheden naar voren die je kunnen helpen. Financieringswijzer cultuur
  • Cultuursubsidie ‘Het verhaal van Deurne’ van gemeente Deurne.
    Vertelt uw project ‘Het Verhaal van Deurne’? Werkt u samen met andere partijen en is het project leerzaam voor anderen? Dan komt u in aanmerking voor een bijdrage van de gemeente. Het gaat om alle projecten of activiteiten die het verhaal van Deurne vertellen. Dit kan heel divers zijn: zowel projecten die teruggrijpen op de historie van Deurne als projecten die het Deurne van nu of de toekomst verbeelden komen in aanmerking. Wel moet minimaal één organiserende partij in Deurne gevestigd zijn. Kijk voor alle voorwaarden en informatie op Cultuursubsidie gemeente Deurne.

Het doen van een subsidie aanvraag:


Ledenwerving:

  • De cursus Samen Slim Deelnemers Werven, is in 2022 weer verzorgd door cultuurcoach Maartje van Leef Deurne. Meer informatie en aanmelden via: www.leefdeurne.nl/cursus-deelnemers-werven
  • Aan het begin van het schooljaar wordt het boekje Leef Sportief & Creatief uitgebracht en verspreid onder alle Deurnese basisschoolleerlingen. Kinderen kunnen hierdoor kennismaken met verschillende sport- en cultuurverenigingen. Kijk op https://leefdeurne.nl/leefsportiefcreatief voor het boekje van 2022.  

 

Netwerken in Deurne:

  • Cultuuroptimisten is een netwerkbijeenkomst voor iedereen in Deurne die bezig is met cultuur (cultuurverenigingen, cultuurorganisaties en cultuurliefhebbers). Deze bijeenkomsten worden 4 keer per jaar georganiseerd, met iedere bijeenkomst een ander thema dat centraal staat. Meer informatie en aanmelden kan via: Cultuuroptimisten Deurne
  • Wil je graag met andere cultuurorganisaties in Deurne samenwerken? Kijk dan op https://leefdeurne.nl/cultuuraanbieders, daar staan verschillende cultuurverenigingen en organisaties uit Deurne vermeld. Mis je iemand of staat je eigen vereniging er niet bij? Neem dan contact op met info@leefdeurne.nl en geef je naam, logo en website door en dan word je erbij geplaatst.

 

Communicatie van je activiteit:
Wanneer je een activiteit bekend wil maken in Deurne, denk dan goed na over je doelgroep. Wie wil je bereiken en op welke manieren zijn deze personen te vinden. Maak bewust een keuze voor het gebruik van social media, lokale media zoals Weekblad voor Deurne en DMG en posters en/of flyers. 

  • Een goede tool om eenvoudig visueel iets te ontwikkelen is CANVA, hier staan diverse sjablonen voor posters, flyers en social media posts. Deze dienst kan kosteloos gebruikt worden.

 

Schoolprojecten:
Wil je een kunstzinnige activiteit ontwikkelen voor het basisonderwijs? Houd dan rekening met de leerdoelen die horen bij kunstzinnige oriëntatie. Deze kan je nalezen op de site van slo. Denk ook goed na voor welke leeftijd je activiteit bedoeld is, pas de les aan op de leeftijd van de kinderen (groep 1-2 / 3-4 / 5-6 / 7-8). 

Contact

Cultuurcoach Leef Deurne