Voorstelling Moek

Inleiding

Moek uit de Mist

Donderdagavond 28 september klinken in Den Draai in Deurne-Zeilberg weer de draailier, de luit, de mondharp, de vlier en nog meer muziekinstrumenten uit ons rijke culturele leven. Bespeeld en begeleid met zang door de leden van de volksmuziekgroep Moek. Aanvang 20.00 uur. De toegang voor leden van Heemkundekring H.N. Ouwerling is gratis. Niet-leden betalen € 2.50.

Aanbod

Heemkundekring H.N. Ouwerling heeft deze avond in samenwerking met het Zeilbergs Cultureel Erfgoed georganiseerd in het kader van Deurne, Palet van de Peel. Een unieke avond, want dan treden de leden van de in de jaren ’70 en ‘80 van de vorige eeuw zeer bekende volksmuziekgroep Moek nog een keertje op. De naam ‘Moek’ betekent ‘Mist’ en Jan van Ooij, de oprichter van de groep, bedacht destijds de naam. Hij bezocht al jaren oude mensen en nam de liedjes op die zij nog uit hun jeugd kenden. Hij zette ze op toon en arrangeerde de muziek. Voor de uitvoering zocht hij medewerking van Cor van Bussel, Riek en Toon Manders, Frans Knapen en Lies van Heuven en Moek was geboren. In 1974 was hun eerste optreden meteen een daverend succes. En dat ging zo door. Er kwamen uitnodigingen voor optredens tot ver in het land, ze kwamen voor de radio en er werden platen opgenomen.

Het was een verrassing toen Jan aangaf te willen stoppen. Met een grote show in D’n Draai werd een periode van levendige volksmuziek van Moek afgesloten.

En nu toch nog een optreden. Moek komt weer even uit de mist…!

De plaats van Jan wordt ingenomen door zijn zoons Joris en Willard. De regie is in handen van Carolien van der Hulst en het programma wordt aan elkaar gepraat door Martien van Rijt op basis van gegevens van Klaas Hendriks.

Contact

Heemkundekring H.N. Ouwerling

Stationsstraat 73
5751 HC Deurne

Foto Album

Moek