Wandel- of fietschallenge

Wandelende mannen

Inleiding

Wekelijkse wandel- of fietschallenge voor Brabanders met beperking of aandoening

Om mensen met een beperking of aandoening te stimuleren te gaan wandelen of fietsen én om het bewegen leuker te maken, organiseren Uniek Sporten Brabant en Uniek Sporten De Peel deze zomer wekelijkse challenges. De challenges zijn uit te voeren tijdens een wandel- of fietstocht en deelnemers maken iedere week kans op leuke prijzen. 

Elke maandag een nieuwe challenge

Van 13 juli tot en met 14 september staat er iedere maandag een nieuwe challenge op www.unieksportenbrabant.nl. De challenges zijn laagdrempelig en kunnen uitgevoerd worden tijdens een wandel- of fietstocht. Denk bijvoorbeeld aan ‘Maak een foto van je eerste wandeling’, ‘Spot een dier’ of ‘Zoek de letters U, S, B in het landschap’. Iedere week worden er één of meerdere prijzen verloot: kookboeken met gezonde recepten, fiets- en wandelgadgets of toegangskaartjes voor een pretpark.

Gezonde leefstijl belangrijker dan ooit

Regelmatig wandelen of fietsen is goed voor hart- en bloedvaten, het verhoogt de weerstand en het draagt bij aan een gezonde leefstijl. En een gezonde leefstijl is nu belangrijker dan ooit. Bovendien is wandelen en fietsen laagdrempelig en kun je het overal en op je eigen niveau doen. De challenges zorgen steeds weer voor een nieuwe prikkel om te gaan wandelen of fietsen, zodat mensen iedere week gestimuleerd worden om in beweging blijven.

Gratis beweegadvies

Uniek Sporten De Peel is één van de zeven sportloketten van Uniek Sporten Brabant. De beweegcoaches van Uniek Sporten De Peel bieden het hele jaar door gratis hulp aan mensen met een beperking of aandoening bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. Op de website www.unieksportenbrabant.nl staan de contactgegevens van alle beweegcoaches. Ook staan daar tips om te beginnen met wandelen of fietsen.

Contact

Leef! Deurne - Consulent Uniek Sporten

Patrick Teunisse