Cultuurparade 22 sept

Inleiding

Op zondag 22 september zal voor de tweede keer de Cultuurparade in Deurne plaatsvinden. Een middag waar je cultuur van Deurne ontdekt. Verhalen over bijzondere plekken, maar ook volop optredens met muziek, dans, theater en meer.

Dit jaar is er één wandelroute die je op deze middag kan lopen waarbij je langs mooie plekken komt. De route start op de markt in Deurne waar je vanaf 12:00 uur een programmaboekje met de route ontvangt. Ook kan je bij het station en bij het Dinghuis bij het informatiepunt een programmaboekje halen en vanaf daar de route lopen.


Onderweg kom je langs bijzondere historische plekken, waarbij je meer te weten komt, en ontdek je Deurne door de verschillende optredens die gegeven worden. Daarnaast organiseert de Open Atelier Dagen 'Plein Air' op de markt in Deurne en kom je onderweg kunstenaars tegen die aan het werk zijn.

Bij het Dinghuis is er een podium waar verschillende dans en muziek optredens plaatsvinden. In het Walhalla zal Fotoclub Optika exposeren en kan je een kijkje nemen in de kasteelruine. Op het stationsplein kan je gaan tekenen, tussen boeken snuffelen op de boekenmarkt, een kijkje nemen bij de moestuin en kijken naar de optredens op het podium.

Het Cultuurcentrum organiseert voor de tweede keer Cultuur op het Plein op het Martinetplein. Op deze middag bieden zij podium aan verschillende vormen van lokale cultuur. Op het Martinetplein zal het nieuwe professionele theaterprogramma gepresenteerd worden en krijg je door middel van de optredens een impressie van de lokale voorstellingen van komend seizoen.

Alsof dat nog niet genoeg is kan je op deze dag met een speciale elektrische pendelbus van Ebusco vanaf drie plaatsen in het centrum naar de Zeilberg. Daar vieren namelijk de Pottenbakkers hun 55 jarig jubileum! Er is een feestpaviljoen, waarin plaatselijke kunstenaars en muzikanten hun werk laten zien en horen, een foto expositie van 55jaar Pottenbakkers.

De Cultuurparade vind plaats tussen 12:00-17:00 uur.

Wil je graag meehelpen op de dag zelf? Stuur ons dan een berichtje via mandy.smeets@levgroep.nl. 

Aanbod

In de weken voorafgaand aan de Cultuurparade worden hier de deelnemende artiesten bekend gemaakt:

DéDé Dance
Danceballet van DéDé Dance is een unieke danstraining in een dynamische en energieke stijl, op de nieuwste hits.
Je verbetert je dansprestaties in exercises voor techniek,  uithoudingsvermogen, coördinatie, houding, spierkracht en lenigheid. Daarnaast leer je wekelijks nieuwe danspassen waarmee je een volledige choreografie ten uitvoering kunt brengen tijdens optredens of theatervoorstellingen.
Danceballet van DéDé Dance is er al voor kids vanaf 2 jaar! Kijk voor het lesrooster op www.dededance.nl en vraag direct een gratis proefles aan!

Ballet- en dansstudio Loes
Ballet en Dansstudio Loes is een dansschool gespecialiseerd in klassiek ballet voor kinderen en volwassenen. Naast de balletlessen bieden zij ook peuter, kleuter dans, modern, dansmix en yoga aan. Zij zijn een dansschool waar kwaliteit en plezier voorop staan. Ballet en Dansstudio Loes is aangesloten bij the Royal Academy of Dance. Meer informatie vind je op balletdansstudioloes.nl.

Djembegroep Bayasana
Djembégroep Bayasana uit Deurne bestaat inmiddels al 19 jaar. Ze zijn momenteel met 13 personen, en repeteren iedere dinsdagavond. Ze spelen voornamelijk West-Afrikaanse traditionele ritmes, al dan niet met zang, op de Djembé Doun-doun Kenkeni en Krine. Denk bijvoorbeeld aan een oogst feest, huwelijk geboorte enz. Gezellig samen muziek maken en op tijd samen lachen, staat bij hun hoog in het vaandel! 

NT Music School
In 2014 is Nikolay Tsolov gestart met de NT Music School in Deurne waar hij piano en keyboard les geeft. Tijdens de Cultuurparade zal hij samen met zijn leerlingen optreden.

Janine Jongsma
Janine Jongsma-te Marvelde(1965) woont in Deurne en schrijft al tien jaar gedichten. Haar werk won meerdere prijzen en wordt regelmatig gepubliceerd. Begin dit jaar kwam haar dichtbundel ‘’Gewoon logisch’’ uit bij Uitgeverij Voetnoot. Ze schrijft knap gecomponeerde gedichten met verrassende wendingen.

Showballet Poertwa
Poertwa is een dansvereniging voor de leeftijd van 6 tot en met circa 26 jaar oud. De bekendste groep is de Showdance groep welke bestaat uit 16 enthousiaste en ervaren danseressen, in de leeftijd van 15 tot 26 jaar. Alle dansen, kostuums en make-up zijn geheel in stijl aangepast en zelf ontworpen, dus uniek! Het dansrepertoire is zeer uitgebreid met diverse shows in verschillende thema’s met uiteenlopende muziek. Maar één ding hebben ze gemeen: u bent verzekerd van een wervelende show vol passie, glitter en glamour!

Mylagro
Door middel van 'Mylagro' wil Noëlle van Bussel mensen van groot tot klein, van jong tot oud, de kans geven om geïnspireerd te worden, vermaakt te worden, zich te kunnen ontwikkelen of zich kunnen uiten. Tijdens de Cultuurparade zullen leerlingen van Mylagro zang & musical laten zien!

Fotoclub Optika
De fotoclub Optika is opgericht in november 1976 en is aangesloten bij de Fotobond. Bij de maandelijkse clubavonden komen de ongeveer 20 leden samen en wisselen ze ervaringen uit. Hierbij gaat het naast de techniek vooral om de inhoud van de gepresenteerde foto's. 
Fotoclub Optika zal exposeren in het Walhalla met een 16-tal foto’s die te maken hebben met kunst. De clubleden hebben het afgelopen jaar namelijk Deurnese kunstenaars als inspiratiebron gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan Hendrik Wiegersma, Jules de Corte en Willie Berkers. Deze expositie geeft een heel goed beeld weer van de diversiteit in foto’s die de clubleden zoal maken.


Willibrorduskerk Deurne
Tijdens de Cultuurparade is de kerk geopend tussen 14:00-16:00 uur en het is mogelijk om een rondleiding tussen de gewelven te volgen. Daarnaast is de paramentengroep bezig met een bijzonder werk, zij zijn namelijk een heel indrukwekkend tapijt aan het borduren. Op deze dag kan je daar al een deel van bezichtigen.

Open Atelier Dagen
Het OAD organiseert voor zondag 22 september een kunstmiddag in de open lucht in Deurne! Namelijk Plein Air op de markt in Deurne.

Cultuurparade

Datum Tijd
22 sep 12:00 tot 17:00 uur

Contact

Leef Deurne
Mandy Smeets
E-mail: mandy.smeets@levgroep.nl

Leef Deurne
Michel van Eunen
E-mail: michel.vaneunen@levgroep.nl

Leef Deurne
Maartje Bogaerts
E-mail: maartje@muziekschoolmusicas.nl

Foto Album

Downloads