Atelier laat je zien

Cursus Atelier laat je zien

Het Atelier laat je zien bied vanaf september een cursus fotografie en een cursus schilderen aan. Deze cursussen zijn bedoeld voor mensen met (beginnende) dementie om een creatieve uitlaatklep te bieden waarin je jezelf kan zijn. Het gaat om jou en de cursus en even niet om de ziekte dementie.

Het maken van beelden door middel van schilderen of fotografie is van alle tijden. Iedereen heeft een andere blik en mag dat vastleggen. Je kiest vooraf of je wil deelnemen aan een cursus schilderen of fotografie. Beide cursussen worden twee keer aangeboden, zodat meerdere mensen kunnen deelnemen. De cursussen worden gegeven door Deurnese kunstenaars. Fotografie door Marije Zuidweg en schilderen door Angelika Poels.

Bij elke les is er een vrijwilliger aanwezig ter ondersteuning van de kunstenaar, hierdoor wordt de mantelzorger ontlast. Een cursus bestaat uit 8 lessen van 1,5 uur, waarin je onder begeleiding van een kunstenaar schilderles of fotografieles krijgt. Aan het einde van de cursus is er een kleine expositie om te laten zien wat er tijdens de cursus is gemaakt.

Een groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers.
Deelname aan een cursus van 8 lessen kost 40 euro incl materialen.
De cursus vind plaats van 14:00-15:30 uur.

Inschrijven kan door contact op te nemen met Ingrid Bloemers. Haar contactgegevens staan onderaan deze pagina.

 

De data en tijden van de vier cursussen die aangeboden worden:

Van woe 7 sept t/m 16 okt                 Schilderen       Ons Plekske, Liessel

Van woe 2 nov t/m 21 dec                 Fotografie       Gerardushuis, Walsberg

Van don 12 jan t/m 9 maart               Schilderen       ’t Hofke van Marijke, Sint Jozef

Van woe 15 maart t/m 3 mei             Fotografie       Den Draai, Zeilberg


Bij al deze cursusdagen zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om een groepje mensen met dementie te begeleiden en een Deurnese kunstenaar te ondersteunen. Heb je hier interesse in of wil je meer weten dan kan je contact opnemen met Ingrid Bloemers.

 

Het Atelier laat je zien wordt mede mogelijk gemaakt door Steun Welzijnszorg, Stichting het Vervolg, Gemeente Deurne en Dementievriendelijk Deurne. 

 

Contact

Leef Deurne

Ingrid Bloemers

Downloads

Flyer Atelier laat je zien