Cultuurparade 22 sept

Inleiding

Op zondag 22 september zal voor de tweede keer de Cultuurparade in Deurne plaatsvinden. Een middag waar je cultuur van Deurne ontdekt. Verhalen over bijzondere plekken, maar ook volop optredens met muziek, dans, theater en meer.

Dit jaar is er één wandelroute die je op deze middag kan lopen waarbij je langs mooie plekken komt. De route start op de markt in Deurne waar je vanaf 12:00 uur een programmaboekje met de route ontvangt. Ook kan je bij het NS station en bij het Dinghuis bij het informatiepunt een programmaboekje halen en vanaf daar de route lopen.
Ook bij het feestpaviljoen in de Zeilberg en op het Martinetplein zijn programmaboekjes verkrijgbaar.


Onderweg kom je langs bijzondere historische plekken, waarbij je meer te weten komt, en ontdek je Deurne door de verschillende optredens die gegeven worden. Daarnaast organiseert de Open Atelier Dagen 'Plein Air' op de markt in Deurne en kom je onderweg kunstenaars tegen die aan het werk zijn. Loop je over het park naar het Tuinpad van mijn vader en ontdek je kunst.

Bij het Dinghuis is er een podium waar verschillende dans en muziek optredens plaatsvinden. In het Walhalla zal Fotoclub Optika exposeren en kan je een kijkje nemen in de kasteelruine. Op het stationsplein kan je gaan tekenen, tussen boeken snuffelen op de boekenmarkt, een kijkje nemen bij de moestuin en kijken naar de optredens op het podium.

Het Cultuurcentrum organiseert voor de tweede keer Cultuur op het Plein op het Martinetplein. Op deze middag bieden zij podium aan verschillende vormen van lokale cultuur. Op het Martinetplein zal het nieuwe professionele theaterprogramma gepresenteerd worden en krijg je door middel van de optredens een impressie van de lokale voorstellingen van komend seizoen.

Alsof dat nog niet genoeg is kan je op deze dag met een speciale elektrische pendelbus van Ebusco vanaf drie plaatsen in het centrum naar de Zeilberg. Daar vieren namelijk de Pottenbakkers hun 55 jarig jubileum! Er is een feestpaviljoen, waarin plaatselijke kunstenaars en muzikanten hun werk laten zien en horen, een foto expositie van 55jaar Pottenbakkers.

De Cultuurparade vind plaats tussen 12:00-17:00 uur.

Wil je graag meehelpen op de dag zelf? Stuur ons dan een berichtje via mandy.smeets@levgroep.nl. 

Aanbod

In de weken voorafgaand aan de Cultuurparade worden hier de deelnemende artiesten bekend gemaakt:

DéDé Dance
Danceballet van DéDé Dance is een unieke danstraining in een dynamische en energieke stijl, op de nieuwste hits.
Je verbetert je dansprestaties in exercises voor techniek,  uithoudingsvermogen, coördinatie, houding, spierkracht en lenigheid. Daarnaast leer je wekelijks nieuwe danspassen waarmee je een volledige choreografie ten uitvoering kunt brengen tijdens optredens of theatervoorstellingen.
Danceballet van DéDé Dance is er al voor kids vanaf 2 jaar! Kijk voor het lesrooster op www.dededance.nl en vraag direct een gratis proefles aan!

Ballet- en dansstudio Loes
Ballet en Dansstudio Loes is een dansschool gespecialiseerd in klassiek ballet voor kinderen en volwassenen. Naast de balletlessen bieden zij ook peuter, kleuter dans, modern, dansmix en yoga aan. Zij zijn een dansschool waar kwaliteit en plezier voorop staan. Ballet en Dansstudio Loes is aangesloten bij the Royal Academy of Dance. Meer informatie vind je op balletdansstudioloes.nl.

Djembegroep Bayasana
Djembégroep Bayasana uit Deurne bestaat inmiddels al 19 jaar. Ze zijn momenteel met 13 personen, en repeteren iedere dinsdagavond. Ze spelen voornamelijk West-Afrikaanse traditionele ritmes, al dan niet met zang, op de Djembé Doun-doun Kenkeni en Krine. Denk bijvoorbeeld aan een oogst feest, huwelijk geboorte enz. Gezellig samen muziek maken en op tijd samen lachen, staat bij hun hoog in het vaandel! 

NT Music School
In 2014 is Nikolay Tsolov gestart met de NT Music School in Deurne waar hij piano en keyboard les geeft. Tijdens de Cultuurparade zal hij samen met zijn leerlingen optreden.

Janine Jongsma
Janine Jongsma-te Marvelde(1965) woont in Deurne en schrijft al tien jaar gedichten. Haar werk won meerdere prijzen en wordt regelmatig gepubliceerd. Begin dit jaar kwam haar dichtbundel ‘’Gewoon logisch’’ uit bij Uitgeverij Voetnoot. Ze schrijft knap gecomponeerde gedichten met verrassende wendingen.

Showballet Poertwa
Poertwa is een dansvereniging voor de leeftijd van 6 tot en met circa 26 jaar oud. De bekendste groep is de Showdance groep welke bestaat uit 16 enthousiaste en ervaren danseressen, in de leeftijd van 15 tot 26 jaar. Alle dansen, kostuums en make-up zijn geheel in stijl aangepast en zelf ontworpen, dus uniek! Het dansrepertoire is zeer uitgebreid met diverse shows in verschillende thema’s met uiteenlopende muziek. Maar één ding hebben ze gemeen: u bent verzekerd van een wervelende show vol passie, glitter en glamour!

Mylagro
Door middel van 'Mylagro' wil Noëlle van Bussel mensen van groot tot klein, van jong tot oud, de kans geven om geïnspireerd te worden, vermaakt te worden, zich te kunnen ontwikkelen of zich kunnen uiten. Tijdens de Cultuurparade zullen leerlingen van Mylagro zang & musical laten zien!

Fotoclub Optika
De fotoclub Optika is opgericht in november 1976 en is aangesloten bij de Fotobond. Bij de maandelijkse clubavonden komen de ongeveer 20 leden samen en wisselen ze ervaringen uit. Hierbij gaat het naast de techniek vooral om de inhoud van de gepresenteerde foto's. 
Fotoclub Optika zal exposeren in het Walhalla met een 16-tal foto’s die te maken hebben met kunst. De clubleden hebben het afgelopen jaar namelijk Deurnese kunstenaars als inspiratiebron gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan Hendrik Wiegersma, Jules de Corte en Willie Berkers. Deze expositie geeft een heel goed beeld weer van de diversiteit in foto’s die de clubleden zoal maken.


Willibrorduskerk Deurne
Tijdens de Cultuurparade is de kerk geopend tussen 14:00-16:00 uur en het is mogelijk om een rondleiding tussen de gewelven te volgen. Daarnaast is de paramentengroep bezig met een bijzonder werk, zij zijn namelijk een heel indrukwekkend tapijt aan het borduren. Op deze dag kan je daar al een deel van bezichtigen.

Open Atelier Dagen
Het OAD organiseert voor zondag 22 september een kunstmiddag in de open lucht in Deurne! Namelijk Plein Air op de markt in Deurne. Hierbij nodigen ze u, uw familie en/of vrienden uit, om in het Centrum van Deurne een middag te komen schilderen, tekenen, boetseren of een andere techniek waar u graag mee werkt.
Het thema is: Deurne!
Dat kan van alles zijn! Van het natekenen van een terras, het schetsen van een gebouw, schilderen of boetseren van een prominente persoon uit Deurne.
Het is de bedoeling, dat u uw eigen spullen, zoals (tafel-)ezels, schetsboek, schildersdoek(en), verf, krijt, potlood, boetseerklei, of ander materiaal waar u mee werkt, meeneemt. Het gaat om een kunstzinnige, gezellige middag waarbij niet wordt be-/veroordeeld. Je kan je aanmelden om mee te doen via https://openatelierdagendeurne-asten.nl/plein-air-deurne-2019/.
Op de route van de Cultuurparade kan je kunstenaars tegenkomen die aan het werk zijn. Zo zal smid Dirk op het grasveld, waar voorheen de Brigantijn stond aan het werk gaan.

Boven Water
Boven Water is een toffe Nederlandstalige pop-rockband uit Deurne met zelfgeschreven nummers met een verhaal. De liedjes gaan over heimwee en verlangen, onverwachte emoties, kansen die keren en hebben hier en daar een maatschappelijke touch. De gelaagde teksten zijn herkenbaar en zitten vol beeldspraak en dubbelzinnigheden. De zes bandleden nemen ervaring mee vanuit verschillende muzikale achtergronden. Dit zorgt voor een unieke sound die onderscheidend is in het Nederlandstalige genre. Het plezier van de band is voelbaar voor het publiek en creëert de juiste sfeer bij elk optreden. Dus laat je meevoeren met de heerlijke muziek van Boven Water.
De band bestaat uit Leanne Brood (singer/songwriter - gitaar - keys), Leontain van Lieshout (piano, accordeon), Jan-Willem Dubbeldam (gitaar), Jeroen van den Bogaard (basgitaar), Marianne Madou (drums) en Manon Maas (backing vocal).


Popkoor Skoor
Popkoor sKoor is een gezellige club mensen met één gezamenlijke passie: zingen! Ons uitgangspunt is kwaliteit, zowel in zang als in podiumpresentatie. We zingen altijd met enthousiasme en dat hoor en zie je! Het repertoire wat we brengen is veelzijdig: swingende popsongs, mooie ballads en enkele rocknummers. Dit alles onder de bevlogen leiding van dirigent Vera Keijsers. De songs komen pas echt tot hun recht door de muzikale begeleiding van ons eigen sCombo waar we erg trots op zijn. sKoor bestaat uit ongeveer 35 zangers en zangeressen en heeft Deurne als thuisbasis. We repeteren iedere dinsdagavond in het Cultuurcentrum Martien van Doorne van 20:00 tot 22:15 uur.

 

Boksclub Deurne
Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk boksen is. Boksen is een veelzijdige sport en ideaal om lichamelijk en geestelijk lekker bezig te zijn. Boksen gaat om coördinatie, balans, kracht, conditie, reactievermogen, lenigheid, techniek en tactiek. Tijdens een training worden niet alleen alle spieren in je lichaam getraind, maar word je ook mentaal sterker.

Bij Boksclub Deurne is iedereen welkom om te boksen en bokstraining te volgen. Mannen en vrouwen vanaf 17 tot 55 jaar en ouder. Van studenten en bouwvakkers tot zorgmedewerkers en ondernemers. Iedereen traint met elkaar. Fanatiek en gedreven, maar altijd in een ontspannen en leuke sfeer.

Boksclub Deurne is een door de Nederlandse Boksbond erkende boksvereniging waar beginnende en gevorderde boksers in een veilige leeromgeving en op een verantwoorde manier de bokssport kunnen beoefenen. Iedereen op zijn of haar eigen niveau, ongeacht bokservaring of ambities. Van gewoon lekker recreatief boksen tot wedstrijdgericht trainen en sparren.

Tijdens de Cultuur Parade laten we Deurne meer over boksen zien. Van de inhoud van een training tot vormen van spelboksen en sparren. En zo mogelijk betrekken we ook het publiek interactie bij onze activiteiten. Wil je zien hoe een bokstraining eruitziet? Kom dan 22 september zeker even kijken. Locatie: Hogeweg naast het oude politiebureau.

Cultuurparade

Prijs: GRATIS
Afgelopen
Datum Tijd Locatie
22-09-2019 12:00 tot 17:00 uur

Contact

Leef Deurne

Mandy Smeets

Leef Deurne

Michel van Eunen

Leef Deurne

Maartje Bogaerts

Foto Album

Kunstenaar Trees de Kruijf-Swart tijdens Cultuurparade 2018
Drumfanfare Peelland en Balletstudio Loes tijdens Cultuurparade 2018
Deurne dell'Arte tijdens Cultuurparade 2018

Downloads

Bestand downloaden
Bestand downloaden
Bestand downloaden
Bestand downloaden