Cultuurparade

Cultuurparade

Cultuurparade 2021

In 2021 krijgt de Cultuurparade van Leef Deurne een andere vorm, er komen culturele wandelroutes in alle wijken/dorpen van Deurne. Tijdens deze routes ontdek je cultuur, maar vooral ook de historie van Deurne. Daarvoor is Leef Deurne op zoek naar oud beeldmateriaal van Deurne.

Een aantal jaar geleden is Leef Deurne gestart met het organiseren van de Cultuurparade, een evenement waarbij cultuurverenigingen een podium krijgen. Dit vond telkens in september plaats aan de start van het nieuwe cultuurseizoen. Dit jaar komt er net als in 2020 een Cultuurparade die je zelf kan lopen, met hopelijk ook nog een echt evenement in september.

In 2021 bestaat Deurne 1300 jaar, dus staat de Cultuurparade extra stil bij de historie van Deurne. Daarvoor is Leef op zoek naar mensen die nog oude foto’s of videobeelden hebben van Deurne. “Het is zonde als al dat mooie materiaal ergens op een zolder ligt te verstoffen. Opdat het niet verloren gaat willen wij deze beelden graag tonen aan de inwoners van Deurne in de wandelroutes van de Cultuurparade en mogelijk in een aansluitende expositie.”

Heeft u foto’s of filmmateriaal van voor 1980 of van grote veranderingen in Deurne? Of heeft u bijzondere verhalen die gedeeld zouden moeten worden? Neem dan contact op met Maartje, Michel en Fabian van Leef Deurne! via cultuurparadedeurne@gmail.com.

 

Loop de wandelroute van de Cultuurparade 2020:
Je kan de wandelroute van de Cultuurparade lopen via de app izi.travel. Hieronder vind je in de downloads een instructie met afbeeldingen over hoe je de app kan gebruiken.

De route start op de markt bij het gemeentehuis, vervolgens zie je in de app wat het volgende punt is. De cultuurpunten zijn genummerd. In de app vind je bij elk cultuurpunt een korte toelichting, een vraag, een video of foto's van die plek.

Instructie Cultuurparade via app
* Ga naar de appstore op je mobiel 
* Download de app Izi.travel
* Open de app en klik op ‘In de buurt’ en zoek op ‘Cultuurparade’
* Klik vervolgens op start en volg de route.
* Het startpunt is voor het gemeentehuis op de markt van Deurne.

Contact

Leef Deurne

Maartje Bogaerts

Cultuurparade organisatie

Fabian, Maartje & Michel

Video

Foto Album

Cultuurparade 2019, foto door Roos Knijnenburg Fotoclub Optika

Downloads

Uitleg gebruik Izi.travel app voor Cultuurparade