Cultuurparade

Cultuurparade

In 2021 krijgt de Cultuurparade van Leef Deurne een andere vorm, er komen culturele wandelroutes in alle wijken/dorpen van Deurne. Tijdens deze routes ontdek je cultuur, maar vooral ook de historie van Deurne. 

Een aantal jaar geleden is Leef Deurne gestart met het organiseren van de Cultuurparade, een evenement waarbij cultuurverenigingen een podium krijgen. Dit vond telkens in september plaats aan de start van het nieuwe cultuurseizoen. Dit jaar vooralsnog geen grote Cultuurparade, maar wandelroutes door Deurne waarbij je onderweg leert over de geschiedenis van Deurne en lokale culturele verenigingen.

In 2021 bestaat Deurne 1300 jaar, dus staat de Cultuurparade extra stil bij de historie van Deurne. Op 3 mei werden de eerste wandelroutes beschikbaar gemaakt door de dorpen van Deurne: Zeilberg, Vlierden, Liessel, Neerkant en Helenaveen. De lengte van de routes varieert van 3 tot 6 kilometer.

Vanaf eind juli zijn er nog 6 Cultuurparade wandelroutes toegevoegd door Deurne Centrum, Sint-Jozef, Deurne-West, Walsberg, Heiakker en de Koolhof.

Cultuurparade wandelen
Je kan de wandelroutes van de Cultuurparade lopen via de app izi.travel. Hieronder vind je in de downloads een instructie met afbeeldingen over hoe je de app kan gebruiken.

Elke route heeft een eigen startpunt, vervolgens zie je in de app wat het volgende punt is. De cultuurpunten zijn genummerd. In de app vind je bij elk cultuurpunt een korte toelichting, een video of foto's van die plek.

Instructie Cultuurparade via app
* Ga naar de appstore op je mobiel 
* Download de app Izi.travel
* Open de app en klik op ‘In de buurt’ en zoek op het dorp
* Klik vervolgens op start en volg de route.

Contact

Cultuurcoach Leef Deurne

Maartje Bogaerts

Wijkbeheerder Leef Deurne

Fabian den Uijl

Wijkbeheerder Leef Deurne

Michel van Eunen

Video

Foto Album

Cultuurparade 2019, foto door Roos Knijnenburg Fotoclub Optika
Wandelroutes Cultuurparade
Wandelroutes Cultuurparade wijken Deurne

Downloads

Uitleg gebruik Izi.travel app voor Cultuurparade